HomeTipsTips voor je website of webshop

22
augustus

Tips voor je website of webshop

Geschreven door OpstartWebsite | Geplaatst in Opstart website

In het beginstadium van het maken van een website of webshop heb je vaak een globaal idee over de inhoud van de website. Misschien heb je in gedachte de kleurstelling al bepaald en heb je een paar ideeën voor teksten op papier staan. Je kunt het maken van een website in zijn geheel uitbesteden aan ons of zelf content, teksten en foto’s, aanleveren. Welke keuze je ook maakt je zult met een paar dingen rekening moeten houden alvorens je een goed lopende website of webshop hebt. Deze tips voor je website of webshop kunnen je helpen.

Wie zijn je bezoekers

Bepaal allereerst je doelgroep. Zo kun je inspelen op de vormgeving van de website. Wanneer je hippe tassen verkoopt is beter om gebruik van kleur te maken dan wanneer je een uitvaartondernemer bent. Tegelijkertijd kun je je bedenken hoe je jouw klanten aanspreekt, met u of je. De bezoekers van je website komen vaak van andere websites vandaan. Waar zijn ze precies naar op zoek? En belangrijker nog waarom zouden ze verder gaan kijken? Kijk dus ook even op de websites van je concurrenten. Als jij geen verzendkosten berekent aan klanten laat dat dan duidelijk zien als pluspunt.

Wie schrijft die blijft

Goede teksten samenstellen is niet voor iedereen weggelegd. Mocht het niet lukken om interessante teksten voor je website te maken besteed het dan aan ons uit. Het heeft geen zin om je blind te staren op teksten terwijl je als startende ondernemer je tijd beter kunt besteden. De teksten die gebruikt worden op je website zijn belangrijk voor de plek waar je uiteindelijk gevonden wordt op Google. De inhoud van je website wordt namelijk gescand door Google op relevantie. Door de juiste zoekwoorden te gebruiken kun je hoger op de lijst komen te staan. Ook hierbij helpen wij je graag. Bekijk hier alle mogelijkheden of uitbreidingsmogelijkheden die we bij OpstartWebsite kunnen aanbieden.

Blog erop los

Buiten de standaardteksten die je gebruikt op de website is het belangrijk om deze te blijven vernieuwen met nieuwe inhoud. Dus ververs regelmatig een aantal teksten of foto’s. Een goede manier om niet af te zakken in de lijst van zoekresultaten is door regelmatig relevante blogs te plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld schrijven over nieuwe ontwikkelingen in je werkveld die interessant kunnen zijn voor je klanten. Misschien heb je wel goede tips die je zou kunnen delen. Belangrijk is wel dat het ook echt relevant is voor je website.

Bereik een groter publiek

Door een nieuwsbrief module te creëren op de website kun je bezoekers vasthouden. Ze verlaten weliswaar je website maar doordat zij hun e-mailadres achterlaten kunnen ze wel op de hoogte blijven van jouw producten of de dienstverlening die je aanbiedt. Om bezoekers zo ver te krijgen dat ze zich inschrijven voor de nieuwsbrief zou je een korting aan kunnen bieden op een volgende bestelling. Wanneer het om een dienstverlening gaat zou je een kortingscode kunnen aanbieden als eenmalige actie. Met het gebruik van social media buttons, die wij voor je aanmaken, kunnen bezoekers artikelen of teksten delen.

Direct aan de slag met je opstart website?

Spreekt het idee van een eigen website of webshop je aan? Ben je net gestart als ondernemer en wil je graag een nieuwe website? Of beschik je over een beperkt budget voor een nieuwe website? Wij helpen je graag! Via onze kant-en-klare website oplossing zijn we iedere ondernemer, in welke branche dan ook, graag van dienst. Bekijk hier onze demo-website, die we volledig voor je kunnen aanpassen of neem direct contact met ons op voor meer informatie en prijzen.

 

Via deze website kun je direct meer informatie aanvragen. We informeren je graag uitgebreid over de mogelijkheden en beantwoorden je vragen met plezier. Dus ben je nog niet overtuigd en heb je vragen of wil je meteen beginnen, neem dan contact met ons op via deze website.

  • Volg ons

Vragen? Bel gerust...

085 - 40 17 118

OpstartWebsite:

SEO-proof, Gebruiksvriendelijk
& Professioneel.

“goedkope Bekijk prijzen
  • Volg ons

Een initiatief van Nicetoclick